3D-design


Jeg har før i tiden arbejdet en del i programmet Bryce 3D og brugt det mest for min fornøjelses skyld, men også fordi det generelt interesserede mig. Jeg har dog aldrig haft brug for min kunnen med Bryce i mit arbejde og gør derfor ikke så meget i det mere. I sin tid da jeg tog min grafikker uddannelse skrev jeg speciale i netop 3D-design.

Her er et design der tog LANG tid om at blive beregnet og lavet fordi 3D programmer bruger lyseffekter til deres beregning, det vil sige jo mere lys og reflekser der er i billedet jo tungere bliver det. Og da dette er rent glas bliver billedet super tungt at lave. Bagefter kan man heldigvis gemme som et helt alm. jpg. fil.

Da jeg i sin tid fremlagde mit speciale som netop var i 3D lavede jeg et senarie noget lignende det vi ser her. Jeg fik 10 i den opgave, efter 13 skalaen.

Det er ikke nogen hemmelighed at jeg er ret vild med smykker og det er super sjovt og udfordrende at designe dem i 3D. Her var det selvfølgelig selve diamanten der var det sværeste.

Inspireret af Ringenes Herre trilogien og lignende verdener designede jeg denne lille sal.


Ud over Bryce 3D har jeg også benyttet programmet Terragen til 3D-design, som er et 3D program der alene ved hjælp af beregninger, kan bruges til at lave 3D landskaber. Her er et par eksempler på dette.

I Terragen er der næsten ingen grænser for eventyrligt et landskab man kan lave.

Solstråler, vand og selv græs kan laves alene ved at indtaste tal og koder. 🙂

Man kan også lave rent hav, her med regn tilføjet i Photoshop efterfølgende.

Selv solens smukke nedgange kan gengives helt digitalt og kun ved hjælp af tal. Der findes Terragen mestre ude i verden der kan skabe landskaber der overgår virkeligheden med flere længder.