Derfor skal du aldrig opsige dit domæne.


Det er nok de færreste der har brug for at opsige deres domæne. Men lad og sige at du har en masse underafdelinger i dit firma, som alle har deres eget domæne. Et par af dine underafdelinger lukker og du tænker at deres webside med eget domæne jo egentlig også skal tages af nettet.

Du må i dette tilfælde aldrig opsige dit domæne. Det der sker når du gør det er nemlig at domænet kommer ud og ligge til salg for andre. Domænet kommer på en liste over nyligt opsagte domæner og det er samme med gode oplysninger om hvor mange backlinks dit domæne har og hvor højt det har ligget på Google. Hvilket fortæller noget om domænets værdi og hvad chancerne er for at nogen klikker ind på det.

Nu er der en snu domænehaj, der straks køber dit netop opsagte og lukkede domæne. Han åbner det igen og laver straks noget indhold på siden. Det kan være en næsten ren kopi af det indhold du selv havde, eller noget andet der minder om. Og jo han kan let gå ind og finde gamle versioner af dit site og se hvad der lå på det, den sags tools findes mange steder online.

Når siden nu igen er oprettet, sørger domænehajen for at lave en masse links på den til sit eget site. For det er det der er formålet med tricket. Han får nu sendt en masse tilfældige besøgende ind til sin egen side. Han misbruger uden skrupler gerne både dit navn og varemærke.

Mange gange kan det nye indhold der kommer op på siden være af seksuel karakter, eller andet der er dybt skadeligt for den der oprindeligt ejede domænet i og med, at fru Jensen der kommer forbi siden ikke aner at det er en domænehaj der har fat i den.

webhaj

Hvad gør du hvis du skaden er sket og en domænehaj har fået fat i din side?
Du kan prøve at kontakte domænehajen, men i de fleste tilfælde vil de bare grine af dig. Det du derimod skal gøre, er at gå den tunge vej igennem klagenævnet for domæner. https://www.domaeneklager.dk Her skal du væbne dig med tålmodighed og næsten idiotisk bureaukrati. Men så lykkedes det også i sidste ende at få overdraget dit domæne. Forvent en 3-5 måneders behandlingstid.

Hvad gør du ellers med et domæne du ikke skal bruge mere?
Du kan vælge at slette alt indholdet på siden og lade domænet stå tomt, på den måde taber det sin værdi på Google og efter et år eller to, vil det være værdiløst for en domænehaj at få fat i. Men det kræver at du sletter siden helt og lader domænet stå tomt.

Hvis du har en hovedside så redirect dit opsagte domæne til denne. Hvis du lukket biksen helt så spørg evt. en i samme branche, om han eller hun vil overtage dit domæne.