Hvorfor ”Hurtigst muligt” IKKE er en deadline!


En deadline skal altid have en dato eller en tid. Desværre er det tit ”hurtigst muligt” du får som deadline. Det giver unødvendig stress. Læs her hvordan du slipper uden om ”hurtigst muligt” som deadline.

Hurtigst muligt

Vi kender det alle, man sidder dybt begravet i sit arbejde og har som altid travlt. Der er mange opgaver der skal løses og dem prioritere du selv helt uden problemer.

Ind fra højre kommer der en opgave fra en chef eller en kollega og da du er struktureret og planlægger din tid, spørger du selvfølgelig om der er en deadline på opgaven?

Svaret er ”hurtigst muligt”.

Det burde jo være let.
Smid alt hvad du har i hænderne og løs det nu.

Eller er det nu også det din kollega eller chef mener?

Din kollega eller chef ved måske slet ikke, om du lige nu sidder med en anden vigtig opgave.

Jeg er ikke specielt konfliktsky, så jeg acceptere aldrig et ”hurtigst muligt”, for tit når jeg spørger ind til dette, så viser det sig, at ”hurtigst muligt” egentlig godt kunne vente til i morgen. Det kan også være tilfældet, at hurtigst muligt først er om en uge.

Jeg har faktisk aldrig oplevet, at en opgave der blev præsenteret som ”hurtigst muligt”, var så vigtig, at jeg skulle smide alt andet jeg var i gang med og løste den.

Hvis der kommer en sådan opgave, så ved min søde chef godt, at hun skal sige. ”Line den her er vigtig, vi skal have den færdig om to timer.”

TOP! Så ved jeg hvad jeg skal forholde mig til. Jeg kan lynhurtigt prioritere og planlægge og få opgaven løst.

Hvis du gerne vil afhjælpe ”hurtigst muligt” som deadline, så start med at spørge om det betyder, at du skal smide alt andet du er i gang med. Det får som regel giveren af opgaven til lige at stoppe op og tænke om det forholder sig sådan.

Hvis de stadig insistere på ”hurtigst muligt”, så spørg om det betyder om en time, inden i morgen eller hvor lang tid de regner med du skal bruge på opgaven? Den tid du bruger har naturligvis også betydning for kvaliteten af det du aflevere.

Hvis det stadig ikke hjælper, så prøv at spørge om du ikke kan få den slags opgaver på skrift, således at du lettere kan planlægge dit arbejde. Det giver igen afsenderen af opgaven en tænke pause inden de sender den over til dig.

Er du selv flittig bruger at ”hurtigst muligt” så overvej om ikke du får et mere konstruktivt stykke arbejde, hvis du sætter en bestemt tid og dato på den opgave du skal have lavet.

Jeg vender i øvrigt tilbage hurtigst muligt med mere at dette…