Ting jeg ville gøre hvis jeg blev arbejdsløs…


Ud over det obligatoriske med at søge opslåede jobs, så har jeg lavet en strategi for, hvordan jeg ellers ville gribe det an, hvis jeg mistede mit job i morgen.

Jeg ville starte med at tage en uge på sofaen, få slappet helt af, ringet til veninderne og koblet helt fra. Når ugen var gået ville jeg så komme i gang.

Der er flere ting som jeg ikke har tid til i min hverdag med et fuldtidsarbejde, som jeg ville kunne nå med en ny ”vundet” arbejdsløshed.

1: CV for enhver smag
Jeg ville opdatere mit CV, og så ville jeg lave flere CVér, så jeg havde et der passede til de forskellige ting jeg skulle søge job inden for. Jeg ville således have et CV til grafiker jobs, et til Social Media jobs, et til markedsførings/kommunikations jobs, et til projekt ledelse jobs osv. Perfekt tilpasset den type af stillinger jeg søgte.

2: Engelsk CV
Jeg ville også få oversat mit CV til engelsk og få det korrektur læst af en med engelsk som modersmål. Nu skriver jeg et fint engelsk, men der er sikkert ting man nemt kunne overse.

3: 6 ugers kursus
Når CVét var helt på plads ville mit næste skridt være, at udnytte tiden uden arbejde til at dygtiggøre mig inden for mit fag. Jeg ville finde et 6 ugers kursus jeg kunne tage og så begynde at bearbejde jobformidling og A-kasse til at få dem til at give mig kurset. Det er nemlig ikke noget man bare får, når man allerede har en uddannelse.

4: Gratis kurser
Jeg ville også springe på min fagforenings gratis kurser og tilmelde mig der. Ud af døren, ud og lære noget og ikke mindst ud og møde nye mennesker.

5: Udvikling foran skærmen
Jeg ville afsætte mindst en dag om ugen til at ”nørde” på computeren derhjemme. Finde tutorials på youtube og guide-videoer til alverdens ting, jeg kunne bruge til at få mere viden inden for mit fag.

6: Netværket
Jeg ville også aktivere mit netværk, og se om ikke jeg kunne få nogle kaffemøder i hus hos nogen, der måske kunne hjælpe mig videre i min jobsøgning.

7: Arbejde på svaghederne
Jeg ville også sørge for at dygtiggøre mig i de ting, som jeg måske ikke er så god til. Eks. Finde nogle online kurser i korrekt kommatering og andre lignende småting, som kunne være rart at få 100 % på plads.

8: Motion og velvære
Jeg ville løbe en tur mindst to gange om ugen og få styrketrænet lidt derhjemme, det er gratis og man har det så godt bagefter. Det hjælper også til at holde humøret oppe når afslagene ruller ind i mailboksen.

9: Nytænkende og grænseoverskridende
Når jeg løber tør for idéer, så vil jeg købe en stor roll-up og en håndfuld flyers og stille mig med det på en togstation eller et torv og sælge mig selv som jobsøgende. Det vil helt sikkert være meget grænseoverskridende, men det ville også udvikle mig og måske endda føre til nogle møder omkring jobs.

10: Egen virksomhed
Jeg ville også dedikere mindst en dag om ugen til arbejde i min egen virksomhed. Her kan jeg altid bruge mere tid til design, markedsføring, udvikling, salg osv. Det ville klart være noget jeg ville udnytte med den ekstra tid derhjemme.

11: Gøre noget for andre
Jeg ville også gøre noget for samfundet. Ja det lyder så helligt, men faktisk får jeg selv optur af at føle mig nyttig og yde en indsats der glæder andre. Den ældre dame jeg er besøgsven hos ville få et ekstra besøg i ny og næ, og jeg ville tage gribetangen og en pose under armen og gå ud og samle lidt skrald ved Vestvolden.

12: CV film
Jeg ville lave et film CV. Igen noget jeg finder meget grænseoverskridende. Men det ville også være en sjov udfordring.

13: Søge uopfordret
Jeg ville søge uopfordret. Måske starte med at tage bussen en tur og skrive firmanavne ned på alle de firmaer jeg kørte forbi. Gå hjem og undersøge dem og se om jeg kunne skabe værdi for dem og efterfølgende kontakte dem.

14: Synliggørelse og vidensdeling
Jeg ville skrive flere blog/artikler som denne for at gøre opmærksom på mig selv, og dele ud af min viden. Vise verden noget af alt det jeg har at byde på.

15: Fagbøger
Jeg ville gå på biblioteket og finde en mase fagbøger om markedsføring, projektledelse osv. og udvide min horisont på den gode gammeldags måde med bøger af papir.

16: Foredrag
Jeg ville se om jeg kunne smække et foredrag sammen, som studerende kunne få gavn af og efterfølgende spørge uddannelsesinstitutionerne om jeg måtte komme og holde foredraget gratis. Efterfølgende ville jeg slå på at jeg havde holdt foredrag alle de her fede steder. Win win.

17: Portfolio med frisk pust
Jeg ville også opdatere denne side, min online portfolio. Den trænger til en modernisering og en genopfriskning.

Puuhha jeg håber ikke jeg bliver arbejdsløs lige med det samme, for det lader til at jeg ville få lynende travlt med alt det jeg skal nå.

Hvad ville du gøre hvis det var dig?