Bliv SEO ekspert med et enkelt plugin…


Med Yoast SEO til WordPress kan alle blive gode til, at skrive fuldt SEO optimerede tekster, produktbeskrivelser, artikler og blogindlæg.

Yoast SEO er hurtigt blevet et af de mest populære plugins til WordPress, da det gør det meget nemt og overskueligt at lave SEO optimeret indhold, også selvom man ikke har nogen som helst erfaring med det. Yoast SEO beskriver sig selv således: ”Den første rigtige alt-i-en SEO-løsning for WordPress, inklusiv analyse af siders indhold, XML-sitemaps og meget mere.”

Sådan virker det.
Når du har installeret Yoast SEO plugin og aktiveret det, får du en masse ekstra information og muligheder på alle dine sider, indlæg, kategorier og produkter på din WordPress side. Du får et hurtigt overblik over hvad du kan gøre for at optimere teksten, og øjeblikkelig feedback på de ændringer du laver.

Det alt afgørende fokusord
Før du kan komme rigtigt i gang og få det fulde udbytte af den gratis version af Yoast SEO, så skal du ved hver tekst du ønsker at SEO optimere, vælge et (eller flere) fokusord. Fokusordet skal være det der mest beskriver det din tekst handler om. Hvis dette indlæg skulle have et fokusord, ville det således være ”Yoast”. Hvis du skriver om den nye iPhone7, så skal du skrive dit ”iPhone7” i dit fokusord osv.

Jeg anbefaler at du holder dig til ét fokusord. Men hvis dette ikke giver mening når det står alene, så kan der vælges flere.

Røde og grønne prikker
Yoast SEO viser dig hvor godt det går, ved hjælp af røde, grønne og orange prikker. Målet er selvfølgelig at få alle prikkerne til at være grønne. De røde og orange prikker viser dig med det samme, hvor du med fordel kan ændre noget, for at forbedre din SEO. Og med de grønne prikker kan du se, hvor du ikke behøver at gøre mere.

Her er Yoast analyse af en tekst, der ikke er SEO optimeret:
yoast seo

Efter rettelserne ser det således ud:
yoast seo

Nu er det kun mine billeder jeg skal ind og redigere, så er min SEO helt i top.

HUSK at du stadig skal skrive indhold primært til læseren og ikke til Google.

Husk også, at SEO er meget mere end dit indhold. Eks. betyder hastighed på sin side også rigtig meget. Der er mange faktorer, der spiller ind og en SEO optimeret tekst, er kun en del af det, at opnå god SEO på en webside.

MEN det er helt klart besværet værd, om ikke andet så også for, at gøre oplevelsen for læseren bedre. Eks. kan Yoast SEO også hjælpe dig med, at skrive tekster med en højere læsbarhed.

Yoast findes selvfølgelig også i en betalingsudgave, der kan en masse. Men som nybegynder indenfor SEO er den alm. gratis udgave helt perfekt.

Læs mere om Yoast SEO her.