Derfor skal du ikke lave ulovlige konkurrencer på Facebook


Ud over den åbenlyse grund, nemlig at det ifølge Facebooks regler ikke er tilladt med “like og del” konkurrencer, så er der her nogle andre gode grunde til at lade være selvom “alle de andre jo gør det”.

1: Det udstiller dig og din virksomhed som noget useriøst, hvis I ikke engang gider tage jer tid til, at sætter jer ind i Facebooks regler for konkurrencer, hvordan skal jeg så tro på, at I ellers laver noget seriøst?

2: De likes og delingen du får er desværre ikke meget værd. Det er ikke antallet af likes der afgør, om du i sidste ende kan se noget på bundlinjen, på baggrund af din Facebook aktivitet. Det der tæller er om folk interagere med din side og dit brand/produkt. Hvis du beder tilfældige om at like og dele for at vinde et eller andet, så gør de det, men ellers holder de sig væk. Spild af tid og præmie.

3: Like og del får ikke lokket folk hen på din webside. Hvis du bare skal like og dele så er det jo nemt at deltage. Men idéen med Facebook er jo at nå ud til potentielle kunder, og de skal jo gerne ind på din webside. Hvis de ikke skal ind og finde et svar eller lignende på din webside, men bare skal like og dele, så besøger de ikke din webside. Ingen besøgende, ingen kunder, intet salg øv øv…

4: Konkurrenceregler, de er ret vigtige at få med, samt en disclaimer om at Facebook ikke har noget med konkurrencen at gøre. En vinder kunne potentielt blive et problem hvis vedkomne forlangte præmiens værd frem for præmien, og har du ikke nedskrevet nogle betingelser for deltagelse så er der frit slag i bolledejen og du ender måske med at skulle punge ud med mere end du lige regnede med. Regler og begrænsninger skal der til.

5: Facebook straffer dig på algoritme, hvis du har ordenen “Like” og “Del” i dit opslag så vælger Facebook som straf at nedprioritere dit indlæg. Du når med andre ord slet ikke ud til så mange som du ville hvis du lavede en lovlig konkurrence i en App, eller på din webside. Og du ender med at betale en masse penge til Facebook for ekstra promovering.

Løsningen på dette er let, tag jer selv alvorligt, lav en konkurrence på jeres website eller i en App og reklamer for den på Facebook. Det er nemt og enkelt og det giver langt mere i den sidste ende.

Læs mere om Facebooks konkurrenceregler her: https://bsocial.dk/facebooks-konkurrenceregler/

facebook