Er du arbejdsgiver/selvstændig så er du per automatik et skidt og grisk menneske!


Er du i turistbranchen så er det endnu værre!

Det er i hvert fald den oplevelse man får som erhvervsdrivende på Bornholm. Man skal absolut ikke tro at man er værd at stole på eller at nogen gider arbejde for en. I hvert fald ikke hvis de har et valg. Desuden er man en pengegrisk og doven type der bare vil udnytte sine ansatte. Og ve dem der lukker ned om vinteren fordi de må have tjent for meget om sommeren siden de kan det.

Det er den tone og de holdninger jeg møder, især online, fra de lokale Bornholmere. Og det er godt nok frustrerende når jeg på ingen måde kan genkende det billede de tegner af en.

Jeg selv og min mand købte vores vandrerhjem i 2019 og overtog det i januar 2020. Vores baggrund er helt almindelige arbejdstagere og vi har begge indtil vi købte vandrerhjemmet arbejdet med alt lige fra kundeservice, rengøring, kontor, håndværk, service osv. Vi er hr. og fru Jensen der har taget en chance i livet og et valg om at prøve noget nyt og anderledes.

Jeg ved godt at branchen har et dårligt ry og har haft det i mange år på Bornholm. Men branchen er også i en rivende udvikling og der er et stort generationsskifte i gang, hvor gamle steder opkøbes og overtages af nye ejere med en helt anden holdning til faget. Helt almindelige mennesker der bare gerne vil prøve noget nyt og se om de kan leve af at drive deres eget sted.

Vores ansatte er guld værd for os og vi forkæler dem så meget vi kan fordi vi ved godt at hvis de ikke er tilfredse så kan de få et job i morgen et andet sted. Vi har selv haft vores del af elendige chefer og ved derfor lige præcis hvor vi ikke skal være.

Da vi overtog vandrerhjemmet, var det med en mission om at holde åbent hele året og mange andre tiltag. Men verden er en anden i dag end den var i 2019. Vi har sat alt hvad vi ejer og alle vores penge ind i det her. Hvis vi fejler har vi intet tilbage. Så nej vi gambler ikke med vores privat økonomi for at bevise overfor nogen mennesker at vi gør noget for øen ved at holde åbent hele året.

Jeg ved godt at jeg med dette nok ikke rammer dem jeg burde ramme, for der findes mange der nægter at flytte sig og nægter at se verden anderledes end den måde de selv mener den er. Men måske kan det hjælpe til at holdningen langsomt rykker sig, det ville være så rart hvis man også tænkte lidt positivt om andre en gang imellem. Også fordi hvis noget skulle knække os i den her branche så ville det være den manglende opbakning fra de lokale.