Kan man være vandrerhjemsvært når man er introvert?


Ja det kan man godt. Modsat af hvad mange tror så handler det at være introvert ikke om at være generet eller ikke bryde sig om at tale med mennesker eller være kedelig.

Danhostel Sandvig

At være introvert betyder helt kort at man lader op når man er alene og bruger energi når man er sammen med mennesker. Hvorimod ekstroverte mennesker har det omvendt og lader op når de er sammen med mennesker.

Som introvert elsker jeg de samme ting som mange andre at gå til koncerter, at tage ud og spise at rejse osv. Men når jeg så har været til en koncert, så er jeg træt. Jeg er drænet for energi og har behov for at lade op derhjemme, helt alene, bare mig.

Men det betyder ikke at jeg vil undvære at gå til den koncert.

Jeg elsker at snakke med mennesker og lære nye mennesker at kende. Jeg er bestemt ikke genert og jeg taler også gerne foran store forsamlinger. Det synes jeg faktisk er rigtig fedt. Og så længe jeg har tid til at lade op så det ikke noget problem.

Som vandrerhjemsvært er det kun en lille del af alt det jeg laver der er direkte kontakt med gæster. Det er måske i virkeligheden kun 10 % af jobbet der handler om at tage imod gæsten, servere morgenmad, tale i telefon eller pege gæsten i en rigtig retning.

Rigtig meget af det arbejde der skal gøres bagved laves foran min computer, hvor jeg kan være mig selv og lade op til næste gang jeg skal være på. Så derfor er jobbet som vandrerhjemsvært absolut et job for en introvert person som mig.