Kvindekvoter… skal, skal ikke?


Kvindekvoter…

Det lyder som et fy-ord og de fleste jeg kender synes det er noget fis. ”Folk skal ansættes på deres kompetencer, ikke på deres køn.”

Jeg er enig. Jeg er 100 % enig. Og hvis det nu var sådan at folk altid blev ansat på deres kompetencer, hvilket de burde, så var der heller ikke noget at komme efter.

Desværre er det bare sådan at ude i den virkelige verden, så er der rigtig mange ledere og bestyrelsesmedlemmer der bliver ansat på alt andet end deres kompetencer.

De bliver ansat og forfremmet og tilbudt fede stillinger fordi de kender nogen der kender nogen. Fordi de spiller golf med chefens søn eller er gode til at netværke foran kaffemaskinen i kantinen. Eller bare ved lige præcis hvilken bagdel de skal kysse på for at komme frem der hvor tingene sker.

Jeg hader at det er sådan. Fordi jeg gider ikke være sådan. Jeg vil gerne ansættes og anerkendes for mine kompetencer og min evne til at bruge dem. Jeg vil værdsættes for min ukuelige arbejdsmoral og for min evne til at få ting til at ske.

”Jamen Line hvad bygger du det på?”

Jeg bygger det på alt det jeg har observeret i mit nu 25 år lange arbejdsliv. Jeg har set det med egne øjne. Jeg har krummet tæer over det. Jeg har kæmpet for at komme frem, men blevet overset fordi jeg ikke var god til at kysse de rigtige bagdele. Jeg har set utallige dygtige mennesker bliver overset af præcis de samme grunde. Jeg har set fuldstændig inkompetente mennesker få fede stillinger som de på ingen måde var kvalificeret til.

Og så længe vi har en kultur hvor det ikke er kompetencer der styrer hvem der når til tops. Så er kvindekvoter slet ikke nogen dårlig idé. Hvis man gerne vil undgå de pålagte kvindekvoter, så sørg for at selv at gøre noget for at finde den bedste til jobbet og ikke bare ham du synes er fedest at lege med i frikvarteret!

kvindekvoter