3 dages juice kur – startvægt 55,4 kilo


Jeg havde forberedt mig mentalt allerede et par dage op til. ”Tag det som en udfordring”, ”Det bliver spændende at se hvordan din krop reagere”… osv.

juicekur

Juicekur dag 1

Og så var det i gang. 3 dage med juice kur. Jeg har købt en færdig kur, men ikke en af de det professionelt sammensatte. De kan nemlig ikke fås på Bornholm, øv øv. Jeg købte derfor 3 typer af juice fra Innocent der også indeholder en masse godt. Juicerne er på 300 ml. og der er til 6-7 stykker om dagen. Jeg starter i øvrigt dagen med et ingefærshot… også færdigkøbt, man skulle jo nødig lave noget selv.

Dagen startede fint, første juice drukket ca. kl. 9 da morgensulten meldte sig, næste juice ca. ved 11-tiden og igen en ved 12-tinden. Nu har jeg så været igennem alle smage. De smager ok. Tog en juice mere allerede ved 13-tiden. Kan mærke at sulten og tankerne på mad har tiltaget.

Jeg står nu med dagens 5. juice i hånden og selvom jeg er sulten, så har jeg faktisk ikke engang lyst til den. Jeg er små træt, bilder mig også ind at jeg er lidt svimmel og har en liiile tendens til hovedpine. Det er nok indbildning det meste.

Jeg prøver at holde mig beskæftiget, mange spiser i disse tider mest fordi de keder sig, så jeg prøver virkelig at lave noget, men sofaen kalder. Jeg underskylder mig med at jeg har læst at man skal tage den med ro når man er på juice kur.

Googler: ”Det må du spise når du er på juicekur”

Finder et sted hvor nogen (er ikke kildekritisk lige nu) siger at reglerne er, at man gerne må spise lidt rå grøntsager, eks. en gulerod, et stykke selleri eller lignende.

Overvejer at hente en gulerod…

Hentede og spiste guleroden, dejligt med noget rigtig mad. Drak en juice mere.

Aftensmad, manden og ungen har hentet burger… jeg gemmer mig på kontoret til de er færdige med at spise… min juice venter… jeg kan godt vente lidt, er ikke super sulten efter den lige nu.

Dagen endte med at jeg drak en juice, spise to stykker vandmelon for at få følelsen af mad. Tænkte mange tanker om hvorfor jeg dog gjorde dette her. Det er jo en reel sultekur. Jeg har en gang været på kur før, men aldrig hvor jeg slet ikke spiste som nu. Det kan umuligt være sundt.

Jeg endte med kl. 21 at spise en riskage, hvis jeg skulle have en chance for at sove så skulle jeg have noget mad i maven. Overvejer meget at stoppe med det fis her og bare spise minimalt de næste to dage. Det er nok der jeg ender.

 

Juicekur dag 2

Har været oppe et par timer og stadig ikke spist eller drukket. Føler ikke så meget sult lige nu, det plejer heller ikke være et problem om morgnen.

Jeg har snydt og spist morgenmad, en enkelt grovbolle med smør og mørk pålægschokolade. Efterfølgende vand.

Formiddag tog jeg så min første juice. Er allerede træt af dem.

Nu er klokken ca. 14 og sulten er begyndt at melde sig, men faktisk er det først nu den kommer. Spørgsmålet er om jeg opnår mest ved at spise bare en lille smule så jeg bliver mæt og mit fokus på mad forsvinder, eller om jeg skal tage en juice eller to og se om ikke det kan holde sulten for døren i hvert fald en times tid mere.

Hvis jeg spiser og drikker juice frem for vand så er jeg lige vidt. Juicen er fyldt med frugt og derfor også sukker. Jeg skal til sport i aften, så mon jeg burde spise noget for at kunne holde til det?

Drikker en juice…

Svimmelheden og den lette hovedpine samt træheden sniger sig på. Jeg spiser en banen og drikker noget vand kl. 15.30 spekulere endnu engang på om det her bare er totalt idiotisk. Jeg har allerede snydt så meget så man snart næppe kan kalde det en juice kur. Hvordan holder andre til slet ikke at spise i flere dage?

Tager en juice mere inden en times holdsport, har egentlig god energi indtil det er slut. Hjemme på sofaen er det tid til aftensmad, det bliver en juice mere og en stor gulerod.

Sidste snack er min datters hjemmelavede juice til mig, der er banan, blomme, lidt appelsinjuice og en masse sukker i. Jeg tilbringer resten af aftenen på sofaen fuldstændig energiforladt.

 

Juicekur dag 3

Sidste dag, haleluja for det. Jeg har sovet elendigt de sidste to nætter og jeg er sikker på at det er juicekurens skyld. Min krop viser mig på alle mulige måder at det bare er en super dårlig idé ikke at spise noget mad. Jeg er vågnet med let hovedpine igen og er sulten. Overvejer om jeg skal spise noget eller starte med en juice.

Det blev til to formiddagsjuice.

Kl. 11.45 var jeg så afkræftet og små svimmel at jeg måtte snyde igen. Jeg spise en rugbrøds mad. En lille rundenom med laksesalat. Så dejligt at få mad i maven. Vand til. Så kan jeg klare det lidt igen…

En juice mere i løbet af eftermiddagen.

Så spiser manden og ungen pølser med brød, jeg har igen gemt mig på kontoret med en juice og venter pænt på at de er færdige. Tænk at en juicekur også gør en asocial… Kæft jeg glæder mig til at spise i morgen. Og ikke mindst se om det har haft en effekt. Pt. synes jeg at maven ser lidt fladere ud, men det kan være bedrag…

Jeg slutter dagen med to juice. Har mareridt om natten og sover igen elendigt.

 

Juice kur slut

Lykken er at vågne op efter 3 dages juicekur og vide at man igen kan spise sig mæt. Jeg skynder mig op, får tisset af og går på vægten. 54,2 kg. Det vil sige at jeg har tabt 1,2 kg i løbet af de 3 dage. Det er super fedt, så er der da et resultat jeg kan bruge til noget.

Jeg er stadig lidt sløv her til morgen og spiser en bolle med pålægschokolade og går i gang med at støvsuge, er helt færdig bagefter. Min krop skal lige i gang igen kan jeg mærke. Glæder mig allerede til at spise igen.

 

Konklusion op juicekur

Min endelige konklusion på juicekur er at den er BENHÅRD, og nok den hårdeste form for kur man kan udsætte sig selv for. En anden konklusion er at det reelt er en sultekur. Og sultekur er ikke sundt for nogen. Min krops reaktion var slet ikke god og de 3 dage har været yderst lav produktive og jeg ville ikke kunne klare at tage sådan en kur længere end de 3 dage og helt uden at snyde.

Så kunne man prøve det der med at faste engang imellem. Altså en dag hvor man sulter sig selv, i dag kalder man det bare faste dag og så er det helt ok. Eller også er det bare dybt godnat…

Jeg vil IKKE anbefale juicekur til nogen. Din krop og din livskvalitet er alt får dårlig i perioden. Så langt hellere spise, men spise mindre og sundere i en periode og så leve med at vægttabet kommer liiiidt langsommere end på en benhård juicekur.

 

Læs også om min første slankekur nogensinde og hvordan det gik med det.