Sådan kan du tracke dine opslag på Facebook og se hvad de giver af konverteringer.


Det er fint nok, at du kan se på et opslag hvor mange, der har set det, synes godt om det og kommenteret det. Men hvad hjælper det, hvis du ikke kan se, om dit opslag har resulteret i nogle konverteringer og sorte tal på bundlinjen?

Det er der heldigvis råd for.

Brug Google Analytics og lav unikke URL´s til tracking og måling af de enkelte opslag.

Hvis du ikke i forvejen bruger Google Analytics, og ikke har tænkt dig at gøre det frem over. Så vil jeg anbefale at du bruger Facebook Business manager og Facebook Pixlen. Det er et stykke kode du skal sætte ind på dit website, og så åbnes der op for langt mere information i din statistik, samt mulighed for re-marketing m.m.. Her skal du som udgangspunkt starte med, at tilmelde dig Business Manager også.

Både Google Analytics og Facebook Business Manager er stort at sætte sig 100 % ind i, hvis man er nybegynder. Skal du tracke din trafik for andet end Facebook, så vil jeg klar anbefale Google Analytics. Er det kun Facebook der er interessant så skynd dig at komme på Business Manageren. Begge dele er gratis men på Business Manageren kan du umiddelbart kun tracke på betalt annoncering.

Hvis du i forvejen har Google Analytics, så fortsæt med det. Her skal du blot bruge Google URL builder til, at lave unikke links på de opslag, du gerne vil se konverteringer på. Når du laver et link på denne måde, kan du dels selv navngive det efter hvilken kampagne du køre, og du kan sætte det ind hvor som helst, Facebook, nyhedsbreve eller 3. parts websider. Og på den måde måle, hvad du får fra lige præcis det link det sted. Og altså tracke enkelte opslag på Facebook også.

Skal du tracke andet end Facebook med Google URL builder så vil jeg anbefale denne: https://raventools.com/gaconfig/google-analytics-url-builder/

Facebook Business Manager finder du her, Det anbefales at bruge Chrome:
https://business.facebook.com

Du kan se hvordan du får lavet dig en Facebook-Pixel her: https://www.facebook.com/business/help/336923339852238

Du kan se hvordan du bruger Google URL builder til Facebook her: https://www.facebook.com/business/google-analytics/build-your-url

urltracking