Skal din video på Youtube eller Facebook?


Vi har allerede fået fastslået, at Facebook super gerne vil være en konkurrent til Youtube, og derfor lige nu prioritere video højt. Det vil sige, at lægger du en video på din Facebook side, er der en stor chance for, at du når rigtig langt ud med den. Facebook sætter den nemlig højt i sin algoritme, og derfor prioriteres video højt. Det skal motivere dig, brugeren, til at lægge din video direkte på Facebook frem for på Youtube.

Deler du en video fra Youtube til Facebook, får du ikke den samme bonus ud af det fra Facebook. De vil selv hoste din video.

Hvad skal man så gøre? Skal man bare lægge sin video på Facebook?

NEJ!

Du skal lægge din video op på din Youtube kanal. Det skal du fordi den så bliver indekseret af Google og derved søgbar. Det gør den IKKE på Facebook.

På Facebook er din video hurtigt glemt igen, men på Youtube kan din video findes igen og igen og kan blive aktuel mange gange.

Hvad gør man så? Hvad er den ideelle løsning til både at få en søgbar video på Youtube, og en stor udbredelse på danskernes ynglings sociale medie, Facebook?

Løsningen er, at lave en god video og lægge den på Youtube. Så klipper du en kort teaser for denne video og lægger den på Facebook, med en henvisning til, at man kan se hele videoen på din Youtube kanal. På den måde får du både stor synlighed på Facebook, en søgbar video og trafik til din Youtube kanal. Win, win og 3 gange win!

Eks. hvid din video er en 5 minutters instruktion i at montere et eller andet på en bil, så laver du en kort intro af denne video på 30 sekunder og bruger som din Facebook teaser.

Den eneste ulempe er at det kræver liiiidt mere arbejde. Der skal klippes lidt, så man også får lavet en teaser.

facebookvsyoutube