Et lille pip fra mig omkring aldersdiskrimination…


For snart en del år siden da jeg i mine midt 20ére arbejdere som marketings assistent havde jeg en kollega der var sådan lidt… bum bum… for at sige det på en pæn måde… spydig og med sine helt egne holdninger der tit blev sagt højt…

Ha ha nej det er ikke mig selv jeg taler om…

Denne kollega var en kvinde, ansat i samme stilling som mig, midt i 40érne, single og uden børn. Her skal man ikke fristet til at tro at det var fordi hun var en karrierer kanon. Hun var ansat som marketings assistent, havde en lille hund og umiddelbart ingen store ambitioner.

Jeg husker ikke hvad samtalen handlede om eller hvordan vi kom ind på emnet, men jeg husker den sætning min kollega sagde den dag, som fuldstændig ændrede mit syn på hende. Hun sagde:

”Jeg ville aldrig ansætte nogen under 40 år.”

aldersdiskrimination

Det blev selvfølgelig diskuteret lidt frem og tilbage og som jeg huskede det mente hun simpelthen ikke at man var hverken moden nok eller dygtig nok til at påtage sig et ordentlig stykke arbejde når man var under 40 år.

Fra den dag følte jeg altid at hun så på mig som en ung, umoden og utilstrækkelig kollega som hun aldrig ville kunne få respekt for alene på grund af min alder. Det ændrede selvfølgelig mit syn på hende og hele stemningen på arbejdspladsen blev da bestemt ikke bedre af det.

I dag ved jeg jo godt at det var hende der var helt galt på den, men det er bare ikke det man gider at høre når man sider som ung i sit første seriøse job.

Dette er blot et enkelt eksempel, men der findes desværre utallige af den slags derude. I dag er det svært at få et nyt arbejde hvis du bliver arbejdsløs efter du har rundet de 50. Det gælder næsten i alle brancher og selvom man stadig har rigtige mange år tilbage på arbejdsmarkedet, så er ens valuta gået drastisk ned fordi man har fyldt rundt 5 gange. Det er en kedelig udvikling for vigtig erfaring forsvinder når man automatisk sortere ansøgninger fra på grund af alder.

Det er en kedelig tendens der har været her længe og vi må stadig kæmpe for at det ikke bliver ved.

De unge der lige er kommet ud fra skolen, har en masse at byde på.

Dem over 50 har også en masse at byde på.

Den perfekte arbejdsalder er åbenbart 35-40 år, men det er ikke alle der peaker der, eller finder sig til rette i drømmejobbet der. Og det er ærgerligt at dømme dem ude bare fordi de ikke ramte den magiske alder da de søgte nyt job.