Hvorfor du stadig skal spille PokemonGo


I sommeren 2016 kom dillen PokemonGo til Danmark, og det var som om hele landet gik amok i den udendørs virtuelle jagt. Men siden da er det stilnet noget af, og nørderne er kommet ind foran deres computerskærme igen.

pokemongo

Og så er der en lille skare af især kvinder over 30, der stadig spiller PokemonGo (og ja ja der er stadig også en del børn med). Men hvorfor spiller voksne kvinder PokemonGo? Kilde med demografi over den alm. PokemonGo spiller.

Jeg har nogle teorier her:

Mange kvinder spiller spil på deres telefon, de spiller mindst ligeså meget som mænd, som regel dog andre typer af spil end mænd. Eks. CandyCrush og lignende. Disse spil er tidsrøvere og kvinderne har faktisk ikke tid til dem, og det er som regel en ubevist handling, at de spiller så meget.

De kvinder der har skiftet CandyCrush ud med PokemonGo har en fordel. De kan ikke spille hjemme i sofaen. Og på den måde bliver spillet en mindre tidsrøver.

Kvinderne spiller på vej til og fra arbejde, eller når de er ude og motionere. Det er altså ikke noget der tager ekstra tid i deres hverdag. Det er noget der derimod kan motivere dem, til eks. mere motion.

Personligt så har jeg spillet PokemonGo hverdag siden juli 2016. Og jeg spiller det kun når jeg alligevel er ude. Det vil sige, at jeg ikke går ud for at spille, det gider jeg ikke.

Men er der en PokemonGo event, så kan det da godt være, jeg har lidt lettere ved, at tage mig sammen til løbeturen. Her er PokemonGo en motivation til at komme ud.

Det bedste er, at jeg har slettet de andre spil fra min telefon, så når jeg sidder i sofaen og tager telefonen op, så ligger jeg den ret hurtigt fra mig igen, og foretager mig noget fornuftigt i stedet for.

Og bevares, jeg synes da også det er småpinligt, hvis nogen opdager mig i toget, i gang med at fange Pikatju, men så minder jeg mig selv om, at jeg jo er ligeglad med hvad andre tænker. Det er stadig langt bedre, end at spilde tid på CandyCrush hjemme i sofaen, som jeg i øvrigt har slettet fra min telefon.

Hvis du synes det bliver alt for pinligt, så udskift PokemonGo med spillet Ingress. Det er forløberen til PokemonGo og er et spil mere rettet mod vokse.

-Tør du indrømme at du stadig spiller PokemonGo?

Fordele ved at spille PokemonGo:

  • Du bruger mindre tid på andre spil hjemme i sofaen
  • Du burger tiden til og fra arbejde konstruktivt (hvis du ikke køre bil eller cykel)
  • Det motiverer dig til at komme ud og gå eller løbe