Skærmtid: Sådan kan du let styre den tid du bruger på telefonen.


Vidste du at din iPhone under indstillingerne har ”Skærmtid”, som giver dig mulighed for at sætte begrænsning på hvor meget du bruger din telefon. Den advarer dig når din tid er ved at være gået, og den giver dine asps en mørk farve når du har brugt dem nok for i dag.

Apps låst med skærmtid

Skærmtid udelukker dig ikke helt
Selvom du sætter en begrænsning på din tid, så udelukker appen dig ikke helt fra de apps du har benyttet, men hvis du går ind i dem, vil din telefon spørge om du virkelig vil ignorere den tid du har givet dig selv.

Sådan virker Skærmtid
Hvis du bruger 2 timer om dagen på spil og 3 timer på sociale medier, men gerne vil sætte det ned til maks. 3 timer i alt. Så kan du under skærmtid sætte en tidsbegrænsning der gælder alle sociale medier og alle spil apps. Det vil sige at hvis du tjekker vejret, tv-oversigten eller læser nyheder, så tæller det ikke med i din begrænsede tid. Du udelukker altså typer af apps. Her kunne man give sig selv 1 time til spil og 2 timer til sociale medier. 5 minutter før din tid er gået kommer der en advarsel på skærmen, men du kan også løbende gå ind og tjekke hvor lang tid du har brugt. Det kan du faktisk allerede nu under appen skærmtid i indstillinger. Så kan du også let se hvor du måske bruger for meget tid og hvor du bør sætte dine begrænsninger.

Der er flere muligheder for at begrænse din skærmtid
Du kan også planlægge tid væk fra telefonen. Her indstiller du en tid på din telefon hvor du ikke vil bruge den. Så vil telefonen automatisk fortælle du ikke skal bruge den. Har du børn kan du sætte kode på skærmtiden således at de ikke kan gå over tid selvom de vil.

Planlæg tid væk fra skærmen Flere muligheder med skærmtid

Vished om dit skærmtidsforbrug
Skærmtid er allerede indbygget i din iPhone og du skal blot finde den under dine indstillinger. I dag sidder alt for mange for meget med telefonen og tit er det af ren og skær kedsomhed. Derfor er skærmtid en super god app til at gøre dig bevidst om dit forbrug uden at du helt skal tage en kold tyrker.

Få flere tips her.